Pápai Ildikó

Művészetterapeuta / Önismereti tréner / Stílus- és színtanácsadó

- Életvezetési tanácsadó
- Szimbólumelemző
- Szocioterapeuta
- "Testi tünetek lelki szimbólumai" elemzője
- Kommunikáció- és harmóniafejlesztő tréner
- Írói referens

Tisztelettel köszöntöm az Érdeklődőt!

„Hogy az életünket jobbá tegyük, az élményeinket kell jobbá tenni.”
(Csíkszentmihályi Mihály)

Az ArtStil Művészet- és Stílusterápia műhely gondozójaként, a Napszikra Stúdióban is a műhely alapmódszereivel dolgozom,
vagyis egyéni- és csoportos, alapvetően szimbólumelemző Művészet- és Stílusterápia, Színterápia- és Színtanácsadás önismereti foglalkozásokat vezetek, a fenti idézet szellemében.

Személyes bemutatkozásként, korábbi honlapomról idézek:

„Honnan - miért - hová? Messziről indultam, mert közelről talán nem is lehet...- ki tudja, hány felmenőm továbbgörgetett álmaként, vagy jó pár előző megtapasztalás tovább-fényesítésének okán érkeztem a világra, de amióta az eszem tudom, mindig csak kérdeztem, figyeltem, majd újra kérdeztem, mert a végére akartam járni az élet megannyi érdekes, fontos miértjének. Az egyik létkérdés hozta minidg a következőt, így: foglalkoztam spirituális és transzcendens tanok, pszichológiai nézetek, filozófiák, hitéletek, tipológiák és szimbólumok soraival, ami táplált, attól fejlődtem, ami mérgezett, annak levontam tanulságát, majd továbbléptem újabb kérdések felé...

A művészetek, az emberi üzenetek rétegei, a kifejezésmódok tartalmai és formái, a megértés és megértetés egymásra való hatásai, az ok-okozatok összefüggései mindig élénken foglalkoztattak, így sokféle úton kalandoztam. Kezdetben elsajátítottam kommunikációs technikákat, reklám-pszichológiai, tipológiai tréningeken edződtem, hallgattam valláspszichológiát- és vallásfilozófiát, később írói-referens minősítést, majd Szocio- és Művészetterapeuta minősítést szereztem. Így a színterápia, a testpszichológia öngyógyító folyamatait támogató összefüggései, holisztikus kölcsönhatásai kiegészültek bennem a művészet- és stílusterápia szimbólumelemző lehetőségével, amelyek együttesen – már saját életemben is eredményesen alkalmazva - még lenyűgözőbbé váltak számomra.”
Oktató-mestereim, tanítóim elsődlegesen, akiknek örök hálám "nap - mint NAP":
Prof. Péter Gábor,
Biegelbauer Pál, Dr. Popper Péter, nagytiszteletű Cseri Kálmán, Kun István, egyben megannyi további gondolkodó és művész, a teljességből némileg merítve csupán: A. Einstein, J.S. Bach, Rüdiger Dahlke, T.Dethlefsen, Fodor Ákos, A.Gaudi, J.W.Goethe,  Hamvas Béla, C.G.Jung, G.Klimt, A. Mucha, C.H.Speurgeon,  Márai Sándor,
Weöres Sándor

A művészetek alkotói és befogadói ÉLményei mindig társaim voltak,
így magam is műveltem többféle ágát: zenei iskolákban alapoztam, balettoztam, voltam karénekes, magánénekes, kartáncos, színpadi énekes-táncos-színész, dekoratőr, miközben textilt szőttem, fotóztam, rajzoltam, viseleteket- és épület-kiegészítőket, lakásbelsőket terveztem. Jelenleg a líra és gyermekszíndarabok írásainak örömeiben mélyülök el leginkább, valamint felnőtt- és gyermekverseket, cikkeket írok, amelyeket antológiákban, újságokban és online publikálok időnként.

A színeket és formákat, a természet (teremtett-művészet?) csodás ajándékaiként tisztelem, amelyek bárki számára elérhető, szabad energiahordozók, így munkámban mindezek tápláló erejének át-, és megélési lehetőségeit tárom fel, adom át, már ki-ki személyes habitusának megfelelően.

Hiszen az emberek sokfélesége, sokszínűsége is, mint megannyi összetett személyiség lelki árnyalata és testi sajátossága, szintén a végtelen kombinációk sorát alkotja. Így az életigenlő természeti alapok, mind támogató jellegek számunkra is, és mert hiszek a színek erejében, megosztom egy korábbi AURAFOTÓM eredményét, amely a következő esszenciát mutatta éppen (2011-ben)

"IBOLYAKÉK-LEVENDULA / karizmatikus, futurista, érzéki, jöv őbelátó, dús fantáziájú..."- hát, nem tagadom...- kedvelem ezt a színt és ezt a rezgés-szintet is, miként az AURA-elemzés lehetőségét is. Az esti fáradtság ellenére, a lelkület és habitus lenyomatai igen találónak bizonyultak még így is. (Tudva, hogy az IBOLYA tartomány a harmadik szem csakrazóna sajátja, amely a már éteri szellemiségekhez való kapcsolódást és a saját, szellemi felemelkedésünket támogatja. Nem véletlenül vannak az életben is időnként LILA korszakaim, ahogy másoknak is más, vagy éppen ez. Okkal történik ez IS. )
Mert itt a Földön, mindannyian, egy közös NAP alatt, által élünk, egy hatalmas, közös színpalettán, stílusosan: "szín-planétán" létezünk, mint egy alap rendezőelv szivárványának, megannyi értékes színe, sugara.

Várom tehát mindazon felnőtteket, egyéneket és párokat, akik görgetett vagy aktuális önismereti, önkifejezési, önérvényesítési vagy önképpel kapcsolatos megjelenési, életvezetési, vagy akár a testi-tünetek lelki szimbólumainak megismerései révén, szeretnének önmagukra, életvitelükre jobban rálátni, azt energikusabbá tenni: „SZÍNNEL-LÉLEKKEL…”

A szakember elérhetősége a fenti, választott egyéni vagy csoportfoglalkozás megnyitásával, az adott, részletes ismertető alján található, illetve a honlap KAPCSOLAT menüpontjából, a BEJELENTKEZÉS-en át írható számára személyes üzenet.

Szakmai bemutatkozás: 

Válogatás a szakember médiafelvételeiből...

2011 DECEMBER / A CSOPORTTERÁPIA FONTOSSÁGÁRÓL
HATOCSATORNA / Nagykörút
 

 

2012 DECEMBER / A SZOCIÁLIS CSOPORTOK FONTOSSÁGÁRÓL

HATOSCSATORNA / Nagykörút


2012 JÚNIUS/ A SZINESZTÉZIA ALAPJAIRÓL

TV2 / MOKKA 
2013 JANUÁR / VILÁGVÉGE HELYETT
HATOSCSATORNA / ALTERNATÍV Természetgyógyász magazin2013 MÁRCIUS/: A HÚSVÉT SZIMBÓLUMAI 
HATOSCSATORNA / ALTERNATÍV Természetgyógyász Magazin

 

2013 AUGUSZTUS / A LAKOSSÁGI CSOPORTOK LEHETŐSÉGERŐL
HATOSCSATORNA / Nagykörút

 


2013 DECEMBER: AZ AJÁNDÉKOZÁS MIBENLÉTÉRÓL...

RTL-KLUB / 8.08 Minden reggel


A szakember további, AKTUÁLIS TV-felvételeinek videórészletei, a
STÍLUS- és SZÍNTERÁPIA foglalkozásánál tekinthetők meg.


***


A szakember kapcsolódó cikkei, tanácsadói válaszai illetve referenciái, az alábbi "Csatolmányok"
között olvashatók.

Elérhetőségek:

Napszikra központ: Tel.: +36-30/260-2906
Email:  pildiko (kukac) napszikra (pont) hu

A kisgyermekeknek írt és rendezett "Mandula Manó OKOS-ZÖLD meséi" gyrmekszínházi sorozatomról aktuális részletek a Napszínpad Társulat oldalán találhatók, illetve a Facebook NAPSZÍNPAD oldalán.
Íme, egy kis összefoglaló ezen tevékenységem lényegéről:
Az öt érzékszervvel érzékelhető, élhető ÉLmények gyűjtőhelye pedig az alábbi Facebook ÉLménysziget oldal albumaiban tárolódik:- és mivel az alkotás élményszerű oldásaiban és azok tápláló flow áramlásaiban hiszek, így ha tehetem, időnként magam is örömmel adom át magam a művészeti ágak bármelyikének... Az alábbi videó egyik legutóbbi képzős munkámat mutatja be...


ÖNÁLLÓ FOTÓKIÁLLTÁSOM 2018 őszén volt látható a fővárosban...
CsatolmányMéret
"AMINT KINT - ÚGY BENT"- szín- és stílustanácsadás referencia504 KB
REFERENCIA egy MAMÁN ÁT... pdf347.33 KB
A HÚSVÉT színei... (filléres kreatív ötletekkel...)726.5 KB
"HISZEM, ha LÁTOM...?!" - döntések és választások I.53.5 KB
A GONDOLAT EREJE...281.5 KB
ÉN vagy én? Önismereti alapok, kérdések, gondolatok...111.5 KB
ZENETERÁPIA - önismereti művészet "színnel-lélekkel"30.5 KB
Színterápia: IDEGESÍTŐ SZÍNEK.. (?)465 KB
Színterápia: FEKETE ŐRÜLET...424.5 KB
A tavasz gyermekei I.1.17 MB
A tavasz gyermekei II.723.5 KB
A tavasz gyermekei III.1.74 MB
AnyákNAPi szinező: Nem tudom...543.5 KB
A NŐI ÖN-KÉP-VISELET kurzus leírása969.12 KB
GyermekNAPi szinező: Gőzös Géza Gedeon79.5 KB
GyermekNAPi szinező: A virágok vitája384.5 KB
GyermekNAPi szinező: Lépes-mézes510.5 KB
KARÁCSONY - színnel-lélekkel...134.5 KB
Miként éljük át a telet? - ...mikor a színes is szürke704.5 KB
Facebook Page: 
https://www.facebook.com/napszikra