D.Pőcze Erzsébet

Viselkedéselemző (BA pszichológus)

Kreatív coach (ékszertervező)

Köszöntöm a kedves Érdeklődőt!

A coachinggal először akkor kerültem közelebbi kapocslatba, amikor egy multinacionális cégnél 2016-ban kineveztek ügyfélszogálati csoportvezetővé.  Úgy éreztem, hogy az újdonsült szerepemben rám fér ey kis támogatás. Az első ülésre háttértudás nélkül mentem el, a coachomat egy tréningen ismertem meg, ahol bizalom alakult ki kettőnk között.

Tetszett a folyamatban a jövőre való fókuszálás, a tudományos énemnek hízelegtek a mérhető és nyomon követett célkitűzések, a pszichológus identitásom pedig tobzódott az önkifejezés számos lehetőségében.

5-6 alkalom után már kellően magabiztosnak éreztem magam ahhoz, hogy edző nélkül lépjek be nap mint nap az arénába, máig a fülemben cseng Judit állandó bíztatása: -Hajrá, Erzsi!

Az életem egy lefelő ívelő szakaszán aztán egy pszichodráma-csoportban leltem menedéket másfél éven át, ahol már jó ismerősként köszönt rám a coaching, mert az egyik csoporttag ezt tanulta éppen. Ekkor ötlött fel bennem a lehetőség ötlete, hogy én is belevágok ennek szakmai megismerésébe, ezúttal már a katedra túloldalán.
Elmentem tehát egy workshopra, ahol saját élményt is lehetett szerezni a később alkalmazandó módszertanról. Már az első gyakorlati ismeret megszerzésekor a sajátomnak éreztem a technikát, olyan érzés volt számomra, hogy minden, amit eddigi életemben tanultam vagy tapasztaltam, egy egésszé áll össze.

2018 októberében végül el is kezdtem a képzést, melyet 2019 májusában sikeresen elvégeztem és amelyben azóta is folyamatosan fejlesztem magam. A hitelességhez számomra hozzátartozik, hogy én is alávessem magam alanyként a coachingnak, hiszen hogyan is várhatnám el valakitől, hogy bízzon bennem és megengedje, hogy kísérjem a személyes fejlődésében, ha én magam rest lennék megtapasztalni mindezt.

Coachként nagyon másként működöm, mint általában. A fókusz az ügyfélen és a folyamaton van, lelassulok, de nemcsak a beszédtempóm változik meg, hanem a hangom erőssége is. Jobban tudok figyelni befelé és kifelé egyaránt, így könnyebb utat találnok az intuíciómhoz is, aminek coachként is rengeteg hasznát veszem.

Szívesen kísérletezem új technikákkal és eszközökkel. Ha szükséges, finomítok rajtuk, levonva a tanulságot, hogy melyikkel milyen hatást vagy mélységet lehet elérni, milyen ajtókat lehet megnyitni.

Nagyon élvezem, hogy megtaláltam önmagam a coachingban. Izgatottan várom a fejleményeket és akár a közös alkotást is klienseimmel.