Benkó Erzsébet

Grafológus / Személyiségelemző

Önismereti segítő konzulens/ Stressz-oldó tréner

Magamról...

Gyermekkorom meghatározó olvasmányai, Kertész Erzsébet életrajzi regényei. Ábrándos, álmodozó kislányként sokat foglalkoztam azzal, hogy milyen lehet felnőttnek lenni, hogyan fogok élni, mi lesz a foglalkozásom, milyen lesz a párom, milyen sors vár rám?

Érettségi után (bár nem ezt tanultam, nem erre készültem) gyorsan a segítő pályán találtam magam… - ösztönös döntés volt és nem a véletlen játéka, ma már tudom…

Több, mint 20 éve dolgozom egyéni- és csoportos tanácsadóként, trénerként, segítem a hozzám fordulókat személyes útjukon magukra találni, elakadásaikon továbblépni, problémáikat megoldani, krízishelyzeteken túllendülni és mindezekből tanulva fejlődni, egyensúlyt, harmóniát találni.

Hiszem, hogy a jobb életminőség kulcsa önmagunkban keresendő, sorsunk titka, kérdése önismeretünkben van, választ itt találunk.

Katartikus élményt jelentett számomra, amikor a Kossuth Lajos Tudományegyetemen mentálhigiénét (posztgraduális képzésben, első diplomám HR szervező) tanulva találkoztam az önismereti munka misztériumával. Hálásan gondolok mindazon mestereimre, akik hosszú éveken segítettek ebben a folyamatban és miközben saját magammal ismerkedtem újra és újra, egyre több tapasztalat, tudás, segítő eszköz birtokába jutottam.

Ilyen módon tanultam, elvégeztem és alkalmazom munkámban hosszú évek óta a művészetterápia módszerét, autogéntréninget, mediációt és legújabb képzettségemet, a grafológiát. Pszichológiai iskolát tekintve, a humanisztikus pszichológia emberképe áll hozzám legközelebb, munkámban ezt a megközelítést, értékrendszert, szellemiséget képviselem.

És persze, rengeteget köszönhetek azoknak az embereknek, akik bizalmukba fogadva kérdéseiket, problémáikat megosztották velem és kísérőjükké szegődhettem személyes útjukon, örömükben, bánatukban, könnyeikben, nevetésükben egyaránt.

Milyen kérdésekkel fordulhat hozzám:

- krízishelyzet, elakadás

- önismeret, személyiségfejlesztés

- pályaválasztás, pályatanácsadás, karrier-tanácsadás

- munkavállalási tanácsadás (önéletrajz, motivációs levél írása, interjúra való felkészülés, hol, hogyan keressünk állást)

- párkapcsolati illetve kapcsolati problémák, konfliktusok kezelése

A szakember további elérhetősége a fenti, választott foglalkozás címének megnyitásával, az adott, részletes ismertető alján található, illetve a honlap KAPCSOLAT menüpontjából, a BEJELENTKEZÉS-en át írható számára személyes üzenet.