MASSZÁZSCSOMAGOK a NapszikrábanÚjdonságok:

Általános izomlazító testmasszázs / 6.500 Ft

Testi-lelki felfrissülés testmasszázs / 6.500 Ft

Relaxációs, stressz oldó testmasszázs / 4.800 Ft

Általános hátmasszázs /3.800 Ft

Frissítő-nyugtató masszázscsomag / 3.800 Ft


A  különféle masszázscsomagok részletei

Általános izomlazító svéd masszázs / teljes testmasszázs:

Közérzetjavító, erős, intenzív fogások révén élénkítő hatású, fokozza a szervezet aktivitását. Lábmasszázs és karmasszázs háton fekve, lábmasszázs hason fekve, hátmasszázs

Testi-lelki felfrissülés

Svéd masszázs / lábmasszázs-karmasszázs, háton fekve, lábmasszázs, talpmasszázs hason fekve, hátmasszázs és arcmasszázs is.

Relaxációs, stressz oldó svéd masszázs:

Karok-lábak masszázsa, hátmasszázs

Általános hátmasszázs

A kezelés magában foglalja a csípő-derék-hát-váll-nyak területét, célja az izomcsomók fellazítása, vérkeringés javítása.

Frissítő-nyugtató masszázs:

Hátmasszázs+lapocka átmasszírozása-arcmasszázs

További részletek a szakember HONLAPJÁN találhatóak


A SVÉDMASSZÁZS-ról részletesebben...

A svédmasszázs a „Nyugati civilizációkban” elsősorban Európában használt és elismert masszázsfajta, de nem gyógykezelés.
Fogásrendszere enyhíti a testi és lelki panaszokat egyaránt. Segít az ellazulásban, a jó közérzet megteremtésében, megőrzésében, ugyanakkor öngyógyító hatású is, segít a nyak-,   derék-, és hátfájdalmak, illetve végtagfájdalmak enyhítésében, és csökkenti a fejfájdalmakat és a stressz okozta tüneteket is. Mindezeken felül a svédmasszázs során alapvető a vérkeringés fokozása, melynek hatására felgyorsul a különféle károsanyag-lerakódások felszívódása, csökken a lerakódott zsír mennyisége. Fokozódik a nyirokkeringés, az anyagcsere, nő a testhőmérséklet, egyenletesebb lesz a légzés, javul az emésztés, fokozódik a vizelet kiválasztás, ezáltal a méregtelenítés. Masszázs után növekedhet az izomzat teljesítőképessége, az izommunka gyorsabbá és kitartóbbá válhat.

Fogásai:

-        Simítás

-        Dörzsölés

-        Gyúrófogások

-        Vibráció

-        Ütögetések

A masszázs az érintés és a simítás erejével képes arra, hogy relaxálja, ellazítsa a testet; a dörzsölések hatására az izomban lévő feszülések, az izomcsomók feloldódnak. A gyúrófogások megszüntetik az izomban és a kötőszöveti rétegben lévő letapadásokat; a vibráció (rezegtetés) nyugtatja a bőrt, csökkenti az izomtónust, segíti a szervezet fájdalomcsillapító folyamatait; az ütögetések pedig a masszázs végeztével normalizálják a keringést, megakadályozzák az esetleges szédülést.

A masszázst leggyakrabban az izomban felgyűlt feszültség feloldására alkalmazzák, mindegy, hogy az éppenséggel tartási rendellenesség, idegesség, vagy szorongás következménye. Keringési betegségek, fejfájás, álmatlanság esetén is jót tesz a masszázs. Az izomlazításon kívül elősegíti a vér és nyirokkeringést, ezzel a tápanyagok feldolgozását és az anyagcserét, méregtelenítést. A sportolóknak, táncosoknak is fontos, mert enyhíti az edzéseket követő izommerevséget, de ugyanezért enyhíti a kényelmetlen irodai munka okozta hátfájást is.

Egy átlagos test masszázs 90 perc (lábak, karok, hát, vállak, nyak) ill. a hát masszázs 35 percet vesz igénybe. A masszázs a test felületén, ruha nélkül, fehérneműben, természetes alapanyagú olajokkal vagy krémekkel, meghatározott fogásokkal történik. Csak az a testrész van szabadon ahol épp masszírozás folyik. A masszázs-szoba kialakítása lehetővé teszi, hogy zavartalan körülmények között átöltözhessen a kedves vendég, ráhangolódjon a masszázsra a hangulatos színekkel, kellemes, halk, relaxáló zenével.


A masszázs alatt, ha úgy érzi, beszélne, beszéljen, ha csöndben maradna, akkor nyugodtan maradjon csöndben. Mindenki másképp oldódik, de az is meglehet, hogy ugyanannak az embernek egyszer erre másszor arra van szüksége.

A masszázs végeztével frissnek, szinte újnak érezhetjük a testünket.

Kinek ajánlott a svédmasszázs kezelés alkalmazása?

Mindenkinek, akinek fontos az egészségének megőrzése, és a stressz kezelése. Általános egészség-, és közérzetjavító, fájdalomcsillapító hatása minden korosztály számára ajánlott, amit érdemes legalább hetente egyszer igénybe venni. Természetesen az ellenjavallatokat figyelembe véve!

 

Ellenjavallatok: (honlapon több ellenjavallat található, alábbiak a kiemeltek)

Láz (ez a legrégebbi ismert ellenjavallat, már Hippokratész is írt róla)

Fertőző betegség (kiemelten a fertőző bőrbetegségek)

Akut gyulladás

Daganatos betegség (a végstádium kivételével)

Friss trauma, műtét utáni állapot

Hámhiány

Vérzékenység, illetve véralvadásgátló gyógyszer szedése

Előrehaladott csontritkulás

Be nem állított magas vérnyomás

Ízületi instabilitás

Visszeresség (az érintett végtagot nem szabad masszírozni, de máshol lehet)

Legyengült, alkoholos, beszámíthatatlan állapot

Terhesség – nem általános kizáró ok, egyes időszakok és egyes testtájak ellenjavalltak, megváltozik a fogások erőssége és jellege, és nem lehet a szokott módon fektetni a vendéget.

Menstruáció – a masszázs keringésfokozó hatása erősíti a vérzést, a görcsoldó, fájdalomcsillapító hatása pedig megkönnyíti a menstruáció elviselését, ezért a masszázs egyéni mérlegelést és döntést igényel.
 

Információ és időpontfoglalás: MASSZÁZSCSOMAGOK a Napszikrában