HANGREZGÉSTERÁPIA

a TEST-LÉLEK-SZELLEM harmóniájáért

A buddhista gyógyító szerzetesek évszázadok óta használják a tibeti hangtálakat.
Indiában, Tibetben, egyes afrikai, amerikai törzseknél természetes az egészség hangok révén történő megőrzése. A tibeti hangtálak gazdagok felhangokban. Képesek „alpha”, „théta” és „delta” hullámokat gerjeszteni az agyban. Az „alpha” hullámok (8-14 Hz) mély meditációs állapotot idéznek elő. A „théta” hullámok (4-8 Hz) közel azonosak a Föld forgási sebességével (7,49 Hz), valamint a DNS rezonanciájával. Amikor egy hullámhosszon vagyunk, vagyis összhangban vagyunk a Földdel, “ősbizalmi”, abszolút nyugalmi állapotba kerülünk. A „delta” hullámok (0-4 Hz) hatására energiáink átrendeződnek. Ez előidézheti a  „testnélküliség” érzését. A test határainak megszűnésével megtapasztalhatjuk az univerzális Egységet. A békét.

A hangtálak 12 féle fémből készülnek, amelyek megfelelnek a 12 bolygónak, a 12 arkánumnak, és önmagukban is rendelkeznek rezgéstartománnyal. A rezgés elsősorban a testünkben található rendkívül jó éltető és közvetítő közegen, a vízen keresztül hat. Tisztít, egyensúlyt teremt, életerővel tölt fel, és nagyon erőteljes öngyógyító folyamatokat indít el. 

Masaru Emoto japán kutató és szabadgondolkodó fényképfelvételek segítségével mutatja be a hangok hatását a vízre. Fotói a fagyás pillanatában ragadják meg a víz szerkezetének a látványát és megmutatják, milyen egyértelmű következményei vannak a hangoknak a vízkristályok kialakulására. Minden sejtnek megvan a maga rezgése. A testünk szerveit és szervrendszereit felépítő sejtek összetett hangvibrációt-frekvenciákat- bocsátanak ki, amelyek a többi sejt vibrációjával összefonódva létrehozzák a sejtek összhangzását. Az érzelmeknek is van hangjuk, vibrációjuk, hiszen ez többszintű jelenség, amelybe az agy idegrendszeri folyamatai is beletartoznak. A testünkben zajló hormonális változások is összefüggésben vannak az érzelmek változásával. Az érzelmek kihatnak a légzésre és a vér oxigénellátottságára, kémiai változásaira. Mindezek a változások egy bizonyos összhangzást hoznak létre. Ezeket érzékelni is lehet pl. a dühöt a mellkas felső tájékán, a bánatot a szívtájékon és a szem körül, stb. Az érzelmek sorozatos elfojtása fizikai tünetté alakul át. Amikor egy sejt megbetegszik, a hangtálak megszólaltatásával harmonizálhatjuk az alulrezonált energiákat, visszaállíthatjuk az eredeti állapotot.

Fontos a test, a szellem, és a lélek harmóniája, azaz ha a test energiamezejében keletkezett blokkokat oldjuk, öngyógyító folyamatokat indítunk be. Energetikai szempontból a magasabb tudatminőségnek, a szeretetnek nevezett érzelemnek az ápolása erősíti kapcsolatunkat a valósággal. A szeretet harmonikus mezőt hoz létre, amely szétáramlik a test sejtjeiben. A hangterápia az ismétlések eredményeként segít megtapasztalni a belső békét, harmóniát, felerősíti a szervezet öngyógyító képességét, segít energiát gyűjteni a hétköznapi feladatokhoz.

A hangtálak három szinten hatnak az emberre. Az első szint a fizikai test számára érzékelhető hatások, a hang és a rezgés. A következő szint a fizikai test energetikai rendszerét segíti. A test tisztulásán és az energetikai rendszerünk blokkjainak oldásán keresztül a hangtálak a spirituális síkot is megérintik. A hangtálak egyedülállóan széles rezgésspektruma kitisztítja a fizikai, mentális és érzelmi blokkokat, szabaddá téve a megnövekedett prána, az univerzális életenergia áramlását. A hangtálak megérintik énünket: harmóniát, békét teremtenek testünkben, lelkünkben. 

A hangmasszázs másik hatása, hogy a folyamatos felhangokban gazdag hangzás könnyen és gyorsan, bármilyen technika alkalmazása nélkül juttatja az agyat alfa, és théta hullámokkal rendelkező állapotba. Ez az alvás és ébrenlét közti nyugalmi állapot jótékonyan hat testi, lelki és szellemi működésünkre. Agyműködésünk kikapcsol minden készenléti, vagy stressz-állapotot. Megtörténik az elengedés, a teljes lazítás. A hangtálakból egyenletes ritmusban áramló hang és rezgés segíti a szerotonin és az endorfin felszabadítását, és folyamatos szétáramlását is. Boldogságérzet árad szét bennünk. Az érzelmek harmonizálása által a test is egészségesebb lesz. Ahogy jobb hangulatba kerülünk, ahogy oldódnak a félelmeink, úgy ez a lelkiállapot a testet és a lelket is egészségesebb működésre hangolja. Pozitív hatást gyakorol az izomtónusra, a pulzusra, a vérnyomásra. Ennek következtében az immunrendszer aktivizálódik és beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai. Más technikákkal kombinálva segíti a hozzáférést a sejtmemóriához, ezzel megnyitva az utat a betegségekben tárolt érzelmi stresszek oldásához, feldolgozását, elengedéséhez.


Kezelés menete:

A ruhában fekvő kliens testére helyezett tálakat filcütővel lágyan megütjük. A hangtálak különböző frekvenciával rendelkeznek. Testünk 80%-ban vízből áll, amely  ezeket a rezgéseket kitűnően vezeti. A hangtálak rezgése mélyen áthatol a bőrön, az izmokon, eljut a szervekhez, egész a sejtekig, és visszaállítja az eredeti, egyéni  rezgésünket, harmóniánkat. A vibráció lágyan masszírozza az akupunktúrás pontokat, a meridiánokat, tisztítja és feltölti a csakrákat és az aurát. A hosszantartó  rezgő hang hamar egy nyugodt, meditációs atmoszférát teremt. Ha több tálat ütünk meg egyszerre, az agy már képtelen ezeket követni, kikapcsol, és egy un. Alfa  állapotba kerül. A hanghullámok 13,8 Hertz rezgésszámmal elérik az emberi agyat, hatására nyugalom és béke érzése áraszt el bennünket. Ez egy köztes állapot az  ébrenlét és az alvás között, mint pl. röviddel az elalvás előtt, amit relaxáció során, vagy meditációs gyakorlatok révén tapasztalunk. Ez erősíti bennünk a bizalmat,  segít erőt gyűjtenünk és megteremti bennünk a harmóniát. Ebben az állapotban a finom rezgések és vibrációk a víz elem közvetítésével könnyen behatolnak  mélyen a testbe, ott mind testi mind lelki feszültségeket és blokkokat oldanak.

Fontosabb hatásai:

 •   Minden stressz okozta feszültség és probléma oldása
 •   Pszichoszomatikus betegségek megelőzése és kezelése
 •   Háti és deréktáji fájdalmak fellazítása és megszüntetése
 •   Nyaki és vállizomzat lazítása, fejfájás megszüntetése
 •   Az emésztés szabályozása, alhasi görcsök oldása
 •   Vérkeringés javítás, energia blokkok oldása
 •   Öngyógyító folyamatok beindítása, immunrendszer    erősítése
 •   A légzés javítása és mélyítése, koncentráció javítása
 •   Szorongásos állapot megszüntetése, alvászavar és     pszichoszomatikus betegségek gyógyítása
 •   Továbbiakban alkalmazható gyerekeknél: tanulási nehézségek  esetén, hiperaktivitásnál, koncentrációs, alvási problémáknál

Nem alkalmazható:

 • Epilepszia
 • Beépített szívritmus szabályozó
 • Akut gyulladás
 • Terhesség első 3 hónapja esetén

Ha szeretné kipróbálni a stresszoldó, harmonizáló, testet lelket megnyugtató hangterápiás kezelést, várom szeretettel! 

Bejelentkezés : TAKÓ CSILLA

Tel.: 06/30-750-90-35    

E-mail : szelidmegoldasok@gmail.com

(Tevékenységeimről bővebben az alábbi oldalon tájékozódhat: Szelíd Megoldások  http://szelidmegoldasok.blogspot.hu)

Információ és időpontfoglalás: HANGREZGÉSTERÁPIA