CSAKRATISZTÍTÁS-CSAKRATERÁPIAMinden embernek saját energia rendszere van. A csakrák (csokrok) olyan finomanyag energia központok, amelyen keresztül a testünkben a chi / prana / delej folyik. Ha ez az energia nem tud akadály nélkül a testünkben áramlani, a csakrák blokkolt állapotba kerülnek, és negativ irányba befolyásolják mind a lelki, mind a testi hogylétünket. Csakráink akkor működnek legjobban, akkor válnak tudatossá, ha foglalkozunk velük. Testi, légző és imaginációs gyakorlatokkal kerülhetünk velük közelebbi, intenzívebb kapcsolatba. Aki rendszeresen gondot fordít csakrái jó működésére, egészségesebb, sikeresebb is lesz általuk. Az egyes csakráknál jelentkező problémák a hozzá tartozó szervek vagy életterületek nem jó működését is jelzik - hiszen kölcsönös hatást gyakorolnak egymásra. Testünkben ezeket az energiaközpontokat és fő csakrákat a szivárvány hét színe szimbolizálja. Minden csakrának megvan a maga színe, hangja, mantrája, rezgése - működésüket így a megfelelő szín, hang, mantra, kristály segítségével fokozhatjuk vagy vissza is foghatjuk. 

A csakrák közötti energiaáramlás, egyfajta kommunikáció. A csakrák finom energiáinak egyensúlya hatással van mindarra, amit gondolunk, mondunk vagy teszünk, ami pedig befolyásolja az auránk állapotát. A csakrák finomítják a személyiséget, határozottan befolyásolják a fizikai megjelenést és a jellemből adódó hajlamokat, valamint életerőt biztosítanak a fizikai testnek. A csakrák kiegyensúlyozásával elérhető a teljes testi és lelki egyensúly és egészség. Ha kellemetlen dolgok történnek velünk, melyek befolyással hatnak ránk és hangulatunkra, az az auránk színén is meglátszik. A keletkezett energiablokkokat több fajta módon oldhatjuk fel és hozhatjuk egyensúlyba a test energiaáramlását. Egy energetikai probléma megoldása mindenképpen a csakrák tisztításával, a csakrákban folyó energiaáramlás helyreállításával kezdődik. Amint a sérült csakra működése helyreáll, kialakul a megfelelő áramlás (csakrán belül az óramutató járásával megegyező irányban), energiaátvitel és a test energetikai rendszere optimálisan működhet tovább. A negatív irányú hangulatváltozások, minden esetben energiavesztéshez vezetnek, míg a pozitív irányú hangulatváltozások a csakrát energiafelvételre késztetik. 

Az energia-gyógyítás során segítünk helyreállítani a szervezet energiarendszerét, hogy meg tudja gyógyítani önmagát. Ha elzáródások alakulnak ki az energiamezőben, eltávolítjuk azokat, ha pedig energiahiány lép fel, pótoljuk az energiát. Az öngyógyulás megkönnyítése érdekében mindig a teljes emberrel, s nem csupán annak egy szervével dolgozunk, így nem csupán tüneti, hanem oki kezelést is végzünk. Az energiatest zavarai, egy vagy több csakra gyenge, ill. túlzott működése blokkokként jelentkeznek az energia áramlásában, melyek egy idő után már panaszként vagy betegségként jelennek meg. Az energiával történő gyógyítási technikák tudatos használatával és az energia átadásával eltávolíthatók a zavarok a finom anyagú energiarendszerből, ezáltal a szervezet öngyógyítási folyamata felgyorsul. 

Mivel minden betegség pszichoszomatikus, az energiamezőben keletkezett sérülések, vagyis a lelki problémák leképeződnek a fizikai testre. Ez megforditva is precizen müködik, megszüntetjük az energiablokkokat, visszaállitjuk az egyensulyt és átiródik a fizikai testre. Az energiagyógyász először helyreállitja a harmóniát az energiatestben, harmonizálja az aurát, a csakrákat. Az energiagyógyászatban nincsenek határok, az energiagyógyász tudása a határ csupán. Eltüntethetünk köveket, csomókat, de akár pangó szervek müködésést serkenthetünk, túlmüködéseket normalizálhatunk. A tartós javulás érdekében többször meg kell ismételni a kezelést, és a kezelt személy élet- és gondolkodásmódjában  változtatást kell eszközöljön, mert ha folytatja azt az életmódot amivel kiváltotta a betegséget, a diszharmóniát,  nem várható tartós gyógyulás. A betegség kiujúl, pl. uj ciszta keletkezhet. Az energiagyógyász ennek érdekében életvezetési tanácssal is ellátja gyógyulása érdekében a kezelt személyt. Itt meg kell jegyeznem hogy minden betegség gyógyítható, ellenben minden ember nem gyógyítható. Az energiagyógyászat egy nagyon hatékony és szelid gyógymód, de a legtöbb esetben már akkor fordulnak energiagyógyászhoz, ha az akadémiai orvoslás nem tud mit kezdeni. Sok esetben elkerülhető lenne a szike, ha idejében energiagyógyászhoz fordulnánk, mert mellékhatása a gyógyulás.

A csakraterápia több, holisztikus szemlétetű gyógyászati módszer szerint történhet. Elsősorban a csakrák rezgésszintjének kiegyensúlyozása, azok megnyitása, a zavarok vagy blokkok oldása a célja. Mivel minden csakrához rendelhetők érzések és érzelmek, valamint fizikai szervek is, nyilvánvaló hogy a munka mindig összetett és önismeretet is igényel. A csakraterápiával elérhető az egészséges jó fizikai közérzet, és a nyugodt, békés érzelmi és lelki élet.

Egyes csakratisztítást mi magunk is végezhetünk, amikor úgy érezzük, hogy elakadt az Energia áramlása bizonyos területeken. A legjobb amikor folyamatosan dolgozunk az auránk és a csakrák harmonikus működése érdekében.

A csakrák felfogják környezetünkből érkező energiákat, a gondolataink és érzéseink hatására alakulnak pozitív  vagy negatív töltetűvé! Ez azt jelenti, hogy az egyénen múlik a saját jóléte, minden szinten. A csakratisztítás elsődleges feladata, hogy a érzéseket és a gondolatokat,  melyek az elzáródást okozták felszínre hozzák majd megfordítsák a polaritását. A blokkok leggyakrabban régi traumák, félelmek, szorongás, stressz helyzetek, bánat, konfliktusok vagy régóta fennálló negatív érzelmi vagy gondolati minták miatt alakulnak ki. Egyes esetekben ezek az okok lehetnek karmikusak is: előző életekből hozott, megoldásra váró feladatok. Egy példa: a bizonytalanság érzése mindig az alsó, három csakra valamelyikének alul működése, vagy blokkja miatt erősödik föl. A csakratisztítás folyamában kiderül a bizonytalanság oka, átalakítható a negatív energiaminta pozitívvá, harmonikusabban működik az energiaközpont, megszületik a biztonság- vagy bizonyosság-érzés.

Technikák  melyekkel  csakratisztítást lehet végezni:

pl. meditáció, kristálygyógyászat vagy drágakő terápia, elemekkel való munka, aromaterápia (illóolajok), virágterápia virágeszenciákkal, szín- és fényterápia, csakragyertyák alkalmazása, hangrezgésterápia ( hangtálak segítségével), vizualizáció, jóga gyakorlatok, reiki, narayana, ima, stb. 

Egyes módszerek alkalmazása szakember segítségével történik.  A rendszeres, rövid, reggeli meditáció, vagy a megfelelő színű öltözék kiválasztása viszont egyszerű, mégis hatékony, biztosan változást hozó, önálló vállalkozás. Vannak melyek inkább az aura bizonyos rétegeiben megnyilvánuló energiamintára hatnak, mások egy-egy csakrához tartozó testszelvényben tisztítanak. Ezért érdemes több technikát is megpróbálni, és kiválasztani, vagy váltogatni, hogy a kívánt hatás megvalósuljon.

Bejelentkezés : TAKÓ CSILLA

Tel.: 06/30-750-90-35     E-mail : szelidmegoldasok@gmail.com

(Tevékenységeimről bővebben az alábbi oldalon tájékozódhat: Szelíd Megoldások  http://szelidmegoldasok.blogspot.hu)

Információ és időpontfoglalás: CSAKRATISZTÍTÁS-CSAKRATERÁPIA