Bemutatkozás

" Fordítsd arcodat a Nap felé...-  
                            és minden árnyék mögéd kerül."       (H.Keller)
mert:

"Mindannyiunknak hatalmunkban áll választani
egészség és betegség,
gazdagság és szegénység, szabadság és szolgaság között.
A miénk a döntés, nem pedig bárki másé."  (R.Bach)

--------------------------------------------------------

FIGYELEM!

Kedves Érdeklődők! - mivel stúdiónk KÖLTÖZÉS ALATT ÁLL, így foglalkozásaink átmenetileg, bizonytalan időre nem érhetők el.

Megértésüket köszönjük! További részletek a KAPCSOLAT menüben olvashatók.

--------------------------------------------------------

Köszöntjük a Látogatót! 
 

         Ha Ön egyetért a fenti két idézet lényegével, ezzel máris részesévé vált a Napszikra Életvezetési és Terápiás Stúdió önfejlesztést támogatói közegének, amihez szívből gratulálunk!

Hiszen a bölcseletek átgondolásával, már most is tett egy konkrét lépését Önmaga és így, bensőbb rejtekének mélyebb megismerése felé.Úgy véljük, mindenki életében vannak időnként árnyékos területek, göröngyös útszakaszok, így élete során bárki elakadhat, tanácstalanná válhat, ami viszont még nem jelenti azt, hogy aki megtorpan, elfárad vagy épp elesik, feltétlen beteg is lenne...
Így,  nem is ezt a tudatot erősítjük, hanem azt a biztató és támogató, segítő jelleget, miszerint mindenki képes tenni önmagáért, még bajban is, ha tudja azt, hogy mikor, miért, miként lehet és érdemes életvitelén, gondolkodásán, szemléleti irányain változtatnia, tartalékait előhoznia.


Hitvallásunk, hogy minden ember egyedi,
megismételhe
tetlen csodája a Teremtésnek, így mindenkinek van egy saját, egyénien adott képessége is arra, hogy döntéseit, tetteit, vagyis sorsminőségét saját erejéből, önmaga már megfelelő irányításával befolyásolja. De tudjuk azt is, hogy az érzelmek, mélyebb tudatok olykor ijesztő erdejében, néha nehéz a sötétnek tűnő, félelmetesnek látszó helyzetek között egyedül eligazodni. Így ilyenkor, "útjelző lámpásként" elkél az a külső szikra, amely képes megvilágítani a kivezető, már járható út irányát. Így szakembereink, legjobb tudásukkal és megértő, elfogadó, támogató, segítő empátiával állnak készségesen a látogatók rendelkezésére.
Számolva azzal, hogy a lelki-, szellemi-, fizikai problémák és okaik is igen sokfélék, így a mindhárom síkot egyben, egységként látó és mérlegelő,foglalkozásaink is ehhez mérten összetettek, ezért:

- beszélgetés-alapú, kreatív- vagy manuális módokon
- egyéni-, pár-, családi- és csoportfoglalkozásokon
- érzelmi-, érzeti-, mentális coachingokban, segítő beszélgetésekben, tanácsadásokban, tréningekben vehet részt az érdeklődő
 alkalmi, vagy rendszeres időpontokban.

Miként térben és időben, a Nap sugarai is egyéni érzékenységünk szerint melengetők, úgy ki-ki saját habitusa, ritmusa, igénye, lehetősége szerint döntheti el, hogy számára melyik segítő mód olvaszthatja fel leginkább élete folyamának éppen befagyott rétegét.

Stúdiónk köreire jellemző az a holisztikus és integráló szemlélet, amely az embert önnön teljességében értékeli, miként szakembereink is úgy a nyugati tudományok, mint a keleti bölcseletek együttes, ötvözött tanításainak mentén szemlélik az EGÉSZ-ség, mint egységes teljesség jelenét. Ez az a kiegyensúlyozott állapot - ami adottan eredendő bárki életében -, mint harmóniának elérése a cél olya módon, hogy ki-ki saját problémáinak válaszait, önmaga találhassa meg a szakember elfogadó és támogató segítségével. Az életviteli problémák megértéséhez az önismeret erősítése, mélyítése elengedhetetlen alap, miként ez indíthat el már öngyógyító mechanizmusokat is, a változtatási képességek által.
Segítünk, hogy fényhez juthasson egy még árnyékban lévő kérdés, így amennyiben szükséges, egy adott probléma akár többféle szakterület specifikuma szerint is körüljárható (pl. önismereti szimbólumok elemzése, grafológia, asztrológia, energetizálás, tudatos pozitív programozás stb.), amíg egy még fagyos problémaréteget, az azt igénylő megolvaszthatja önmaga rétegeiben a külsőleg kapott melegség által.

Mi is megéltük - így megértjük:
"...elesni emberi dolog, lent maradni ördögi, de felkelni isteni ÉLmény!"
(Balog Zoltán)

Sokszínű jelleg mentén, várjuk tehát egyéni foglalkozásainkon, miként alkalmi csoportfoglalkozásainkon is  "színnel-lélekkel" mindazokat, akik önmagukról tanulni, mentálisan fejlődni, életútjukon továbblépni, ön-gyógyítani vagy éppen lekileg megerősödni szeretnének "...nap - mint NAP",  illetve akik úgy vélik:

„A fények átváltozása bennünk van:
a mélypont - fordulópont." 
(A.Tatiosz)


És mivel a mélypont sem véletlen, hiszen tanulni tanít, tudjuk, hogy akiknek sikerült is ez már, vagyis aki elfogadta és szereti önmagát, az mást is képes lesz jól szeretni, így már szintén képes lesz az átható életderűt sugározni is...- hiszen akár adjuk, akár kapjuk, ne felejtsük, hogy:
"Szeretni és szeretve lenni olyan, mintha kétfelől sütne ránk a nap."  ( David Viscott)

Mindennapjaink jelene folyamatosan bővül és frissül a főoldal jobb oldalán található
AKTUALITÁSOK sávban, illetve további előzmények találhatók korábbi évek némely programjáról, illetve bárki, előzetesen is betekinthet a stúdió helyiségeinek hangulatába a GALÉRIA képgyűjteményünkön át
. Hírlevelünkre, amelyet havonta maximum egy-két alkalommal küldünk ki, a főoldal jobb oldalának tetején iratkozhat fel az érdeklődő.
Közösségi jelenlétünk a FB Napszikra Stúdió oldalán frissül, ahol minden héten, más-más szakemberünk a házogazdája az oldalnak, így változatosan és sok réteg mentén osztunk meg az adott szakember témáját érintő érdekességeket.

Szakembereink igazoltan rendelkeznek a nevek mellett jelzett verbális vagy manuális szakterület alapvégzettségével, amely segítő, támogató, fejlesztő, oldó és/vagy megerősítő, illetve preventív módszerek nem tartoznak az egészségügyi modulok orvosi, klinikusi "gyógykezelések" közé, mint pl. a beteg személyekkel végzett pszichoterápiás ülések. A fogalkozások önként történő bejelentkezéssel, titoktartással védetten, biztonságos terekben és módokon történnek a választott szakemberrel, a már közvelten az előzetes tájékoztatás, tájékozódés lehetőségei és a közvelten kapcsolat bizalma alapján.

Stúdiónk fenntartása és működése, valamint szakembereink hitelessége az állami  Fogyasztóvédelem által bevizsgált "jogosultan megfelelő" minősítéssel várja az érdeklődök bejelentkezéseit.

Az 1997. évi CLIV. törvény (az egészségügyről) 103. szakasz (1) bekezdése a következőket mondja ki: „A pszichoterápia többféle módszeren alapuló, tudományosan megalapozott, a pszichés és pszichoszomatikus zavarok esetén alkalmazott, egyéni vagy csoportos formában, több, meghatározott időtartamú ülésben történő terápiás eljárás, amelyet a pszichoterápiás eljárások végzésére képesítéssel rendelkező szakorvos vagy klinikai szakpszichológus végezhet önállóan.” Amennyiben valakinek ilyen gyógyászati eljárásra lenne igénye, kérjük, forduljon klinikai szakpszichológusokhoz, pszichiáterekhez.

De amennyiben Ön nem beteg, viszont bármiféle testi/lelki/szellemi elakadása, megtorpanása, önismereti hiányossága, energetikai blokkja van, vagy olyan életválság mélyén jár, amely gondját nem tudja aktuálisan egyedül megoldani és ehhez keres szakértő segítséget, kérjük, jelentkezzen be e-mailben az info@napszikra.hu címen. Köszönjük!

FIGYELEM! - tekinettel a pandémia okozta megváltozott állapotokra, a csoportfoglalkozások jelenleg passzív módban várják a vírushelyzet oldását, de az EGYÉNI TERÁPIÁK, TRÉNINGEK és ÜLÉSEK, KEZELÉSEK indokolt esetben, a fokozott elővigyázatosságok megtartása mellett, mérsékelt óraszámban fogadnak csak klienseket!