Üzenni is KÉPES KÉPEK...

"SNNEL-LÉLEKKEL"


- ha szeretnénk egy kis időre lecsillapítani gondjaink hangait a fejünkben, lecsendesíteni a mindennapok zakatoló lüktetését a lelkünkben, ha ideje lenne meditálnunk egy kérdésen, be nem azonosított érzeten, vagy ha csak egyszerűen szeretnénk egy kis vizuális élmény által, némi kellemet magunkba tölteni, akkor az alábbi képek segítségével, önismereti jelenünk mélyebb megértése is hatékonyabbá lehet.

Amennyiben egy kép érdekesnek hat, feltehetjük magunkban a következő, rávezető kérdéseket, amelyek szintén támogathatják a belső elmélyülést:
- milyen érzés látnom a képeket?
- melyik az, amelyik mos a leginkább közel áll hozzám?
- mi lehet ennek az oka?

- mi jut róla eszembe? Mit idéz bennem?
- ha tetszik a kép, mi az a közös IGEN, amely jelző önmagamba nézve is jó érzést kelt?
- ha nem tetszik a kép, mi az a közös NEM, amit magamból kivetítve látok a képen? Mi az, amit nehéz még  elfogadnom az életemben? Vajon miért van ez jelen mégis? Mire tanít, mit mutat meg számomra?
- milyen érzeteket érint, pótól bennem kép?
- milyen őselemet képvisel a kép, amellyel érdemes lenne személyesen is többet foglalkoznom, találkoznom, annak minőségét még inkább megtapasztalnom?
- milyen saját megélt élményemre emlékeztet a kép hangulata?
- milyen fantáziát indít el bennem a kép, hová vezet engem? Mit üzen számomra az a tér, ahová képezletben jutottam? Lennék-e ott most és miért?
- milyen íze, illata, tapintása, hangja van annak a képnek, amihez most leginkább közöm lett? Tudom-e, hogy milyen érzéseket érintett meg bennem?


Számos hasonló kérdés merülhet még fel bennünk, így keressük meg bátran sajátjainkat, hogy ezek által, válaszaink is közelebb kerülhessenek önmagunkhoz és adott jelenünk, belső állapotunk megértéséhez.


Kívánok mindenkinek egyre mélyebb belső csendeket, ahol aktuális kérdéseink és adott válaszaink hangja lentről felfelé és fenről lefelé is, még inkább és egyre tisztábban lesz hallható szívnek és szellemnek egyaránt...- akár, " nap - mint NAP"

(Pápai Ildikó művészetterapeuta / Facebook ÉLménysziget