Melyiket válasszam?


- avagy: MIT ÜZEN egy-egy SZÍNES MINTA?
Válasszon eggyet...! - kész?
Kérdés: vajon miért pont az lett, amelyik?
Van saját, belső válasza?
 Ha nincs, lejebb besegít az elemzés...


A fenti személyiségteszt természetesen egy könnyed, játékos forma, amely ugyan nem ad mély és komoly elemzést az abban résztvevő számára, de mivel egyetlen választás sem véletlen, így, a színek és formák, itt is önnön lelki mintázatunk kivetülései, amelyek egy-egy kisebb, játékosabb alapú önismereti üzenetet adhatnak.

A kép kiválasztása, majd a vonakozó pont elolvasása után viszont, érdemes kissé elidőznünk azon, hogy a leírás és a mintázat, vajon milyen közös, analóg jelleg, vagyis stílus-minőség alapján képviseli azt, amivel az adott személyre utal? Milyen közös minőségek jellemzik a válaszotott tojást és azta, aki arra voksolt? Ez sem véletlen...
Ha utólag jobban megnézzük a képeket, láthatjuk, hogy egyik-másik mintázat csak színében tér el párjától, így talán, érdemes azon is lamentálni, hogy minek alapján döntöttünk alapvetően? A szín, vagy a mintázat volt a meghatározó? És mik azok a közös pontok önmagunkkal, amelyek a válaszott tojásról is elmondhatók?

(Ha Ön több tojást is válaszott, ne ijedjen meg! :) - egyikünk sem vegytisztán ilyen-olyan, sőt! - mivel lélekben is többféle színt és minőséget képviselünk egyaránt,
úgy az erre vonatkozó igényünk is ennek lesz megfeleltethető.) 

Kellemes szórakozást, izgalmas okfejtést kíván a szerkesztő, ma is "színnel-lélekkel":
Pápai Ildikó művészetterapeuta, önismereti szimbólumelemző, szín- és stílustanácsadó

1. Ön egy boldog, érzékeny és megértő, rendíthetetlen ember. Nagyon jó hallgatóság, aki  ritkán ítélkezik. Abban hisz, hogy mindenkinek saját életútja van, amit be kell járnia. Nyitott új emberek és események felé, ritkán stresszel vagy aggódik. Általában nyugodt és mindig jól érzi magát a bőrében.

2. Ön egy magabiztos és a felelősségteljes, független ember. Mottója: „Saját utamat járom”. Főleg magára számít és mindig erős marad önmaga és a szerettei érdekében is. Pontosan tudja mit akar és azt is, hogyan érheti el céljait. Az emberektől csak őszinteséget vár, hiszen elég erős ahhoz, hogy elfogadja az igazságot minden esetben.

3. Önnek a gondolatok és az ötletek a legfontosabbak, szeret egyedül elmélkedni. Habár befelé forduló, jól kijön azokkal, akik szintén szeretnek merengeni, tanulni és elmélkedni. Sok időt tölt erkölcsi kérdéseken való gondolkodással, azt próbálja tenni, ami helyes, még ha a társadalom többsége nem is ért egyet ezzel.

4. Ön egy nagylelkű és erkölcsös személy, aki mindig igyekszik fejlődni. Ambíciózus és nagyon magasra teszi a mércét. Néhányan azt gondolhatják, hogy nehéz Önnel kommunikálni, pedig egyáltalán nem könnyű saját helyzete sem. Rengeteget dolgozik, de nem önző, hiszen azon munkálkodik, hogy a világ jobb legyen. Nagyon tud szeretni, amíg meg nem bántják, de még azután sem fordít végleg hátat. Nagyon kevés ember tudja értékelni a munkáját és nyújtani azt Önnek, amit megérdemel/megérdemelne.

5. Ön egy vidám, őszinte ember. Nagyon felelősségteljes és mindig törődik másokkal. Hisz abban, hogy a tisztességes napi munka meghozza a gyümölcsét. Ön olyan alkat, akivel könnyű kijönni és akiben az emberek könnyen megbíznak. Okos, vicces, gyors észjárású, akinek mindig van egy érdekes sztorija.

6. Ön egy figyelmes és filozofikus, nagyon egyedi ember. Senki sem hasonlít még egy kicsit sem Önre a környezetédben. Intuitív és némileg fura személyiség, akinek fáj, hogy gyakran félreértik. Szüksége van személyes életérre, miközben tiszteletben tartja mások igényeit is. Olyan ember, aki tisztán látja az élet sötét és a szép oldalait is. Nagyon érzelmes lélek.

7. Ön nagyon kedves és érzékeny jelenség, akivel az emberek szeretnek együtt lenni, sok barátja van, akiknek szívesen segít. Világos és meleg aurája van, ezért az emberek kellemesen érzik magukat, amikor a közelében vannak. Minden nap fáradozik azon, hogy jobb legyen, mert szeretne érdekes, különleges lenni. Mindenkinél nagyobb szüksége van arra, hogy szerethessen és hogy szeressék. Még azokat is szereti, akik Önt viszont kevésbé.

8. Ön egy optimista és szerencsés alkat. Hisz abban, hogy az élet egy ajándék, ezért annyi mindent el akar érni, amennyit csak lehetséges, így megbecsüli ennek lehetőségét is. Nagyon büszke az eredményeire és kitart szerettei mellett jóban, rosszban. Az Ön számára a pohár mindig félig tele van. Nagyon könnyen megbocsájt, tanul és fejlődik, mert úgy véli, az élet túl rövid ahhoz, hogy ne így lássa és elpazarolja egyéb dolgokra.

9. Ön bájos és energikus. Jó ember, aki tudja, hogy nevettesse meg az embereket. Az univerzummal harmóniában él. Spontán és lelkes, aki soha nem mond nemet egy kalandra. Gyakran meglepő, sőt néha megdöbbentő emberek társaságában találja magát, de Ön már csak ilyen. Sok minden érdekli és ha valami felkelti az érdeklődését, addig nem nyugszik, amíg nem tud minél többet az adott témáról.

                                                                                                            (Forrás-alap: astroworld)

ÉS még! - természetesen, vannak meghatározó, domináns jellegeink, de ahogy a napjaink, úgy hangulataink és érzeteink is képesek bennünk, általunk megváltozni is. Ha nem csak egy, de több tojás is tetszett egyszerre, vagy nehéz volt dönteni közük, azzal sincs gond, hiszen meglehet, hogy TÖBBFÉLE érzelmi, tudati réteg is lakozik Önben, hol együtt, hol egymást váltva, amik a mindenneapokban jól kiegészítik, teljessebbé teszik egymást. egymást.
A lényeg MOST IS az, hogy BÁRMIKOR egy BÁRMILYEN színes képre nézve, az első benyomásként szimpatikus-e vagy sem és megtalálja-e azt nézve saját, már belső önmagára adott egyéni válaszait: MIÉRT PONT így hat rám és MIT ÁRULT el magamról, magam által, önmagamnak?

Mint bárki autója... - a bútorai...- az otthona...- a ruházata, amit most visel...-  igen, ezek IS mind mi vagyunk, a vállalhatóan választott és minket KÉP-viselőt, saját stílusunk... :)

                                                                   ***
Amennyiben úgy érzi, vannak olykor az önismeretével összefüggő "vakfoltai",
(pl. ki is vagyok én, mik az erősségeim, mi értékes bennem, mik és miért dominálnak a személyiségmben, miért és miktől szorongok olykor, miért van néha önbizalomhiányom stb stb...)  - és szeretne kérdéseire választ kapni legbensőbb önmagától, kérjen időpontot egy EGYÉNI, budapesti személyes, vagy határok nélküli, online konzultációra.

ÖNISMERET "SZÍNNEL-LÉLEKKEL" témában készséggel áll rendelkezésére:
Pápai Ildikó
E-mail: info@napszikra.hu

                                                                    ***


TOVÁBBI ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉSEINK:

HÚSVÉTI szimbólumelemző írásaink „SZÍNNEL-LÉLEKKEL”:

A HÚSVÉTI ÜNNEPKÖR SZIMBÓLUMAIRÓL...

A TEST KENYERE - A KENYÉR TESTE...

HÚSVÉTI verses, zenés, képes összeállításaink „HITTEL-LÉLEKKEL”:
           HÚSVÉT /2  
                                           HÚSVÉT /3     
                                                                          HÚSVÉT /4       

HÚSVÉTI videó-összeállításaink "FÉNNYEL-LÉLEKKEL"

ÁLDOTT ÜNNEPET "HITTEL-LÉLEKKEL”                                   

A KÁLVÁRIA ÁLLOMÁSAI...

FÉNYTELI ÜNNEPET!

Kapcsolódó ünnepi összeállításaink „KÉPPEL-LÉLEKKEL”:

HÚSVÉTI LÉLEKTÁPLÁLÓ PRAKTIKÁK

A LEGKISEBBEK ÖRÖMÉRE:

GYERMEKVERSEK HÚSVÉTRA „RÍMMEL-LÉLEKKEL”

 (A honlapon található anyagaink (saját írások, fotók, videók stb.) jogi védettség alatt álló szellemi termékek, ezért azok másodközlése vagy bármely részletének felhasználása, kizárólag a stúdió írásos hozzájárulásával publikálható, míg a megosztások kizárólag a honlap vagy a FB oldal pontos forrás-linkjeinek megadásával tehetők közzé. Értékeljük, ha Ön is tiszteletben tartja bármely közlés hitelességét “NAP – mint nap”!)