Melyiket válasszam?


- avagy: MIT ÜZEN egy-egy SZÍNES MINTA?
Válasszon egyet, majd katt a képre!


A fenti személyiségteszt természetesen egy könnyed, játékos forma, amely ugyan nem ad mély és komoly elemzést az abban résztvevő számára, de mivel egyetlen választás sem véletlen, így, a színek és formák, itt is önnön lelki mintázatunk kivetülései, amelyek egy-egy kisebb, játékosabb alapú önismereti üzenetet adhatnak.

A kép kiválasztása, majd a vonakozó pont elolvasása után viszont, érdemes kissé elidőznünk azon, hogy a leírás és a mintázat, vajon milyen közös, analóg jelleg, vagyis stílus-minőség alapján képviseli azt, amivel az adott személyre utal? Milyen közös minőségek jellemzik a válaszotott tojást és azta, aki arra voksolt? Ez sem véletlen...
Ha utólag jobban megnézzük a képeket, láthatjuk, hogy egyik-másik mintázat csak színében tér el párjától, így talán, érdemes azon is lamentálni, hogy minek alapján döntöttünk alapvetően? A szín, vagy a mintázat volt a meghatározó? És mik azok a közös pontok önmagunkkal, amelyek a válaszott tojásról is elmondhatók?

(Ha Ön több tojást is válaszott, ne ijedjen meg! :) - egyikünk sem vegytisztán ilyen-olyan, sőt! - mivel lélekben is többféle színt és minőséget képviselünk egyaránt,
úgy az erre vonatkozó igényünk is ennek lesz megfeleltethető.) 

Kellemes szórakozást, izgalmas okfejtést kíván ma is "színnel-lélekkel":
Pápai Ildikó művészetterapeuta, önismereti szimbólumelemző, szín- és stílustanácsadó

1. Ön boldog és rendíthetetlen, érzékeny és megértő ember. Nagyon jó hallgatóság, aki  ritkán ítélkezik. Abban hisz, hogy mindenkinek saját életútja van, amit be kell járnia. Nyitott új emberek és események felé, ritkán stresszel vagy aggódik. Általában nyugodt és mindig jól érzi magát a bőrében.

2. Ön magabiztos és a felelősségteljes, független emberként mottója: „Saját utamat járom”. Főleg magára számít, és mindig erős marad saját és a szerettei érdekében is. Pontosan tudja mit akar, és azt is, hogyan érheti el céljait. Az emberektől csak őszinteséget vár, hiszen elég erős ahhoz, hogy elfogadja az igazságot minden esetben.

3. Önnek a gondolatok és az ötletek a legfontosabbak, szeret egyedül elmélkedni. Habár befelé forduló, jól kijön azokkal, akik szintén szeretnek merengeni, tanulni és elmélkedni. Sok időt tölt erkölcsi kérdéseken való gondolkodással, azt próbálja tenni, ami helyes, még ha a társadalom többsége nem is ért egyet ezzel.

4. Ön egy nagylelkű és erkölcsös személy, aki mindig igyekszik fejlődni. Ambíciózus és nagyon magasra teszi a mércét. Néhányan azt gondolhatják, hogy nehéz Önnel kommunikálni, pedig egyáltalán nem könnyű saját helyzete sem. Rengeteget dolgozik, de nem önző, hiszen azon munkálkodik, hogy a világ jobb legyen. Nagyon tud szeretni, amíg meg nem bántják, de még azután sem szűnik meg szeretni. Nagyon kevés embert tudja értékelni a munkáját és nyújtani azt, amit megérdemel.

5. Ön egy vidám, őszinte ember. Nagyon felelősségteljes, és mindig törődik másokkal. Hisz abban, hogy a tisztességes napi munka meghozza gyümölcsét, akivel könnyű kijönni, és az emberek könnyen megbíznak benne. Okos, vicces, és gyors észjárású, akinek mindig van egy érdekes sztorija.

6. Figyelmes és filozofikus, nagyon egyedi ember. Senki sem hasonlít még egy kicsit sem Önre környezetédben. Intuitív és kicsit furcsa személy, akinek fáj, hogy gyakran félreértik. Szüksége van személyes térre, de tiszteletben tartja mások igényeit is. Olyan ember, aki tisztán látja az élet sötét és a szép oldalait is. Nagyon érzelmes lélek.

7. Nagyon kedves és érzékeny személyiség, akivel az emberek szeretnek együtt lenni, sok barátja van, akiknek szívesen segít. Világos és meleg aurája van, ezért az emberek kellemesen érzik magukat, amikor a közelében vannak. Minden nap fáradozik azon, hogy jobb legyen. Szeretne érdekes, különleges lenni. Mindenkinél nagyobb szüksége van arra, hogy szerethessen és hogy szeressék. Még azokat is szereti, akik viszont kevésbé.

8. Optimista és szerencsés alkat. Hisz abban, hogy az élet egy ajándék, ezért annyi mindent el akar érni, amennyit csak lehetséges, így megbecsüli ezt az ajándékot. Nagyon büszke az eredményeire, és kitart szerettei mellett jóban, rosszban. Számára a pohár mindig félig tele van. Nagyon könnyen megbocsát, tanul és fejlődik, mert úgy véli, az élet túl rövid ahhoz, hogy ne így lássa. 

9. Ön bájos és energikus. Jó ember, aki tudja, hogy nevettesse meg az embereket. Az univerzummal harmóniában él. Spontán és lelkes, aki soha nem mond nemet egy kalandra. Gyakran meglepő, sőt néha megdöbbentő emberek társaságában találja magát, de Ön már csak ilyen. Sok minden érdekli, és ha valami felkelti érdeklődését, addig nem nyugszik, amíg nem tudsz minél többet az adott témáról.

(Forrás-alap: astroworld)

HÚSVÉTI szimbólumelemző írásaink „FÉNNYEL-LÉLEKKEL”:
HÚSVÉTI SZIMBÓLUMOK „FÉNNYEL-LÉLEKKEL”
A TEST KENYERE - A KENYÉR TESTE...

HÚSVÉTI verses, zenés, képes összeállításaink „HITTEL-LÉLEKKEL”:
     HÚSVÉT /4        HÚSVÉT /3        HÚSVÉT /2

HÚSVÉTI videó-összeállításaink "KÉPPEL-LÉLEKKEL"
A KÁLVÁRIA ÁLLOMÁSAI...

FÉNYTELI HÚSVÉT ÜNNEPET!

Kapcsolódó ünnepi összeállításaink „SZÍNNEL-LÉLEKKEL”:
HÚSVÉTI LÉLEKTÁPLÁLÓ PRAKTIKÁK

A LEGKISEBBEK ÖRÖMÉRE:
GYERMEKVERSEK HÚSVÉTRA „RÍMMEL-LÉLEKKEL”

(A honlapon található anyagok másodközlése vagy azok részeinek felhasználása, csak a szerzők írásos hozzájárulásával, a források pontos megjelölésével publikálhatók.)