Szakembereink cikkei: Takó Csilla

MIÉRT KELL A LELKET GYÓGYÍTANI?
A keleti és görög filozófiában és orvoslásban, évezredek óta jelen van az az elképzelés, miszerint a testi, lelki és szellemi tényezők együttes harmóniája hívja életre az egészséget. Ha ez a harmónia megbomlik, különböző betegségek figyelmeztetnek erre a megváltozott állapotra, így tehát a kisebb és súlyos betegségek is, minden esetben lélki vagy szellemi egyensúlyvesztésből fakadnak. A fizikai testben, mint egy üzenőfalon, csak a tünetek találhatók.

Az ember három nagy egységből tevődik össze:
szellemtestből, lélektestből és fizikai testből.

A lélek is test, a szellem is test, de ezek a fizikai szem számára láthatatlanok. Mindkettőben benne vannak a szervek, az idegrendszer, az érrendszer, az emésztőrendszer, a kiválasztórendszer, a nyirokrendszer és az energiarendszer is. A szellemtestben nagyon finom rezgésként vannak jelen, a lélektestben kevésbé finom rezgésként, a fizikai testben mint anyaggá vált, materializált elemek láthatók.

A három dimenziós fizikai világra, és az öt érzékszervre lekorlátozott ember, ritkán, vagy nem érzékeli a lélek jelzéseit. Nem igazán hallja a lelkiismerete hangját s egy idő után, a lélek már csak betegség által tud jelzést adni, amire aztán kénytelen lesz a test gazdája odafigyelni. Maga az anyag nem betegszik meg. A betegségeket csak a gyökerüknél lehet gyógyítani, azaz ott kell ezt kezdeni, ahonnan azok fakadnak: lélekben és szellemben. A test csak a tünet hordozója, egy jelzőrendszer, amely jelzi, hogy valamit rosszul tettünk vagy teszünk. A testben csak a betegség tünetét lehet kezelni, sohasem az alap, kiváltó okot.

"Először és legfőképpen tehát a lelket kell ápolni, ha azt akarjuk, hogy a fej is, és az egész test is egészséges legyen."
( Platón)

Wass Albert is hasonlóan vélekedik erről :
"A lelket kell meggyógyítani ahhoz,
hogy a sejtek egészségesek legyenek."

Ebben tud hatékonyan segíteni pl. a metafizikai szemléletmód.
Az embert TEST-LÉLEK-SZELLEM egységében vizsgálja,  feltárja a történések, traumák, betegségek valódi okait. Ezáltal kialakul egy merőben új szemléletmód, ami utat nyit a teljesebb, boldogabb, egészségesebb élet felé.


A STRESSZMENTES, BOLDOG ÉLETÉRT

Boldogságunk útjában leginkább saját magunk állunk. A változtatás lehetősége a kezünkben van, ám ezt felismerni, döntéseket hozni és új magatartást alkalmazni nem könnyű.

Mindenki szeretne kiegyensúlyozottan, egészségesen, boldogan, egy teljesebb életet élni, amelyben a munka, a társas kapcsolatok és az önmegvalósítás is örömöt jelentenek.

Skszor azonban tévútra jutunk az élet több területén, bizonytalannak és tehetetlennek érezzük magunkat. Lépni kellene, de a kétségek és a régi beidegződések megakadályoznak bennünket.
Ilyenkor szükség van egy kívülálló személy segítségére, aki segít tisztán látni és aki bevilágít arra a tájékra, ahol megláthatjuk, felismerhetjük, merre van a saját utunk.

Ezzel a módszerrel egyszerre vizsgáljuk a múltat, jelent és a jövőt és a már tudatos szemléletváltással kialakítjuk azokat a lépéseket amelyek szükségesek ahhoz, hogy jobban megismerjük magunkat és rátaláljunk azokra a lehetőségekre, amelyeket keresünk.

A személyes tanácsadás során, lehetőség van a lelki alapú betegségek, pl. a pánikbetegségek, alvászavarok, rejtett szorongásokból adódó tünetek hatékony kezelésére, feloldására, illetve a még testi tüneteket nem okozó, de már jelenlévő blokkok feloldására, így a már testi tüneteket okozó betegségek, problémák kezelésére.

A személyes konzultációk során megtanuljuk, hogyan váltsuk fel a feszített élettempót örömteli mindennapokká.

Takó Csilla Metafizikai Speciális Terapeuta-tanácsadó