A földi, de örök ANGYALI ÉRZÉS...

 Szívből kívánunk minél több szeretetteljes
ÖLELÉST mindenkinek, mert segít, gyógyít,
sok erőt ad és amelynek mérete mindig,
mindenkire egyaránt illik

"nap - mint NAP"!


" A szeretet két embert gyógyít meg:
azt, aki adja, és azt, aki kapja." 
(Karl Menninger)


Két ember között egy átlagos ölelés hossza kb. 3-4 másodperc, de az érzelmi reakciókat kutatók valami érdekeset fedeztek fel ennek kapcsán: ha az ölelés kb. 20 másodpercig, vagy ennél tovább tart, akkor már mély terápiás hatása van a testre és a lélekre egyaránt ennek az érintkezésnek.

A jelenség oka, hogy a hosszú. mély érzésű ölelés, egy oxytocin nevű hormont termel, szabadít fel, amit olykor “szerelmi hormon”-nak is neveznek. Ennek az anyagnak számos előnye van a fizikai és mentális egészségünkre nézve egyaránt.


Az oxytocin többek között: segít ellazulni, biztonságban érezni magunkat, valamint félelmeinket és szorongásainkat is csillapítja. Ezt a nyugtató, természetes anyagot ajándékba kapjuk az Élettől, amikor valaki/valami a karjaink között van: pl. gyermeket dédelgetünk, kellemes szőrzetű állatot simogatunk, a partnerünkkel összebújva táncolunk, vagy egyszerűen csak barátunkat karoljuk át.

Nos?  Szeretnénk ezt gyakran átélni, megkapni? Akkor kezdjük azzal, hogy adjuk meg másnak is... - igyekezzünk mielőbb megölelni valakit akár 20 másodpercig, majd raktározzuk el az élményt, illetve osszuk meg másokkal is ezt az érzetet, hogy egyre több embernek lehessen ilyen örömben is része!            

(A szobor alkotója: Pietro Canonica: L'Abisso 1909)


Az alábbi, kisebb képgyűjteménnyel kívánjuk minden élőnek, hogy a megt
artó, erősítő és oldó energiájú ÖLELÉS élményében, bőven legyen része mindenkinek!
Mert ha szerető ölelésben élünk, a fizikai állapotunk és lelki erőnk is szó szerint, jó karban lesz, így mentális-lelki teljességünk - amely a fizikai állapotunkra is kihat-, vagyis teljes EGÉSZ-ségünk egyensúlyát nehezen ingathatja meg bármi nehézség, probléma, betegség.

Ami jön, azt fogadjuk, ami megy, azt engedjük...- de "legyen kéznél" nálunk ez az anyagiaktól független, bármikor átadható ajándék úgy mások,
mint önmagunk épülésére is, akár "nap - mint NAP"!(Forrás: Internet  - a kutatási anyag szerzője ismeretlen -
A Napszikra összeállítást szerkesztette: Pápai Ildikó művészetterapeuta a Facebook Élménysziget képeinek felhasználásával)

(A honlapunkon megjelenő írások, mint szellemi tulajdonok, mindenkor csak a szerzők előzetes engedélyével tehetők közzé bármely más online vagy egyéb fórumokon, és kizárólag csak a pontos forrásmegjelölés feltüntetésével.) Napszikra Stúdió Bp. 2010-2018 ©

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK:

A LÉLEK CSATORNÁI - A SZERETENYELVEK...

(A honlapunkon megjelenő írások, mint szellemi tulajdonok, mindenkor csak a szerzők előzetes engedélyével tehetők közzé bármely más online vagy egyéb fórumokon, és kizárólag csak a pontos forrásmegjelölés feltüntetésével.) Napszikra Stúdió Bp. 2010-2018 ©