Krizbai Judit

Életmód- és gyógynövénytanácsadó, sportmasszőr

Rekreációs- és kinesio-tape terapeuta


A 2017-es VEGETÁRIÁNUS Fesztivál egyik ingyenes műhelyporgramjának vezetője...

Üdvözlöm a kedves érdeklődőt!

Specialitásom az öregedési folyamatok lassítása, azok jótékony befolyásolása a táplálkozási, életmód- és a fizikai testgyakorlatok segítségével.

Fiatalon még nem foglalkoztam számottevően a különféle öngyógyító folyamatokat támogató módszerekkel, mivel az Iparművészeti Főiskolán végeztem textiltervező- és vízuális kultúra tanárként.

De mivel a családomban számos orvos akadt, ezért gondolom, hogy az emberek problémái és a gyógyítás iránti hajlandóság nálunk öröklődő dolog lehet, így tudat alatt, bennem is ott lappangott a segítő irány.

Egy akupunktúra és kínai gyógyászat könyv illusztrálása közben indult el a keleti gyógyászattal való kapcsolatom, amelyen át megismertem a hagyományos kínai orvoslás gondolkodásmódját, hatásmechanizmusát, diagnosztikai rendszerét.

Érdekelni kezdett a mögötte élő, vibráló tudás, az európaitól merőben eltérő világlátás, így később, vietnami és kínai barátaimon keresztül tapasztaltam meg ezeknek az elgondolásoknak a gyakorlati, mindennapi igazságát.

Tiz éve végeztem masszőrként is, dolgoztam különböző intézményekben és iskolákban, majd egy kinesio-tape tanfolyam révén ismerkedtem meg az acu-tape fogalmával és használatával, amelyben tű helyett, különböző módokon felhelyezett tapaszokkal ingerelhetők a megfelelő akupontok gyógyulásunk érdekében.

A tanítás mellett egyre jobban érdekelt a népi gyógyászat és a paraszti konyha története is, így amikor gyógynövénykereskedői képzettségem is megszereztem, figyelmem az “ínségeledelek” fontossága felé fordult. Érdekelt, hogy miként lehet minimálokból maximumokat kihozni, így elkezdtem magam is gyűjteni és készíteni ilyesféle étkeket. (tölgymakk-bükkmakk , galagonya, salátaboglárka, nyárfarügy, katáng, gyékény stb.)

Nagyon érdekel a hagyományos, paraszti konyha mibenléte, így, mára már ismerem a kemence és a “sparhelt” titkait is.

A Hűvösvölgyi úti általános iskola és egy keszthelyi Vendéglátói és Egészségügyi szakiskola tanulói számára rendszeresen vezettem gyógynövényismereti túrákat, és mint pedagógus, a felnőttekkel való foglalkozások mellett, ezt a közeget is nagyon kedveltem.

A munkám során tapasztaltak és a körülöttem élők egészségének gyorsuló romlása döbbentett rá életmódjaink, szokásaink, hiedelmeink és tudatlanságunk ártó hatásaira testi, szellemi és lelki szinten, mivel a technikai, civilizációs életmód nemcsak a természeti környezetünket puszítja rohamosan, hanem bennünket is folyamatosan roncsol.

Az iskolákban évről évre romlik a fiatalok fizikai állapota, egyre több gyerek küszködik komoly krónikus problémákkal, amelyek vélhetőleg egész további életükre hatással lesznek. Nyomelemek hiánya, angolkór, gerincdeformitások, visszeres, ödémás végtagok, sérvek ,izületi gyulladások, pszihés problémák sora döbbentett rá a helyzet súlyosságára.

Ezért úgy döntöttem, hogy a magam eszközeivel és lehetőségeivel, legjobb tudásom szerint segítem mindazokat mentális és testi szinten is, akik érdeklődéssel fordulnak a természetes folyamatok, mint a mindig, mindenhol, mindenki számára könnyen elérhető, hatékony öngyógyító módok felé.

Szakmai bemutatkozás: 

Közvetlen elérhetőségek, amelyeken bejelentkezési időpontot lehet egyeztetni:
E-mail: judit.krizbai@gmail.com
Telefon: +36-20/ 823-3167