A NŐK ELLENI ERŐSZAK A FÉRFIAK ÜGYE IS!

"A NŐK ELLENI ERŐSZAK
A FÉRFIAK ÜGYE IS!"

- vallja J. Katz előadásában,
de hogy miért látja így?

Azt igen hitelesen és alaposan kifejti
férfiak és nők számára egyaránt...

A családon belüli erőszakra és a szexuális zaklatásra gyakran mondják, hogy a nők problémája. Ebben a merész és őszinte előadásban Jackson Katz rámutat arra, hogy ezek valójában férfi dolgok, és hogy az ilyen viselkedés, miként kapcsolódik a férfiasság definíciójához. Felhívás valamennyiünk számára, nőknek és férfiaknak, hogy miért álljunk ki jogos kjogainkért és utasítsuk el az erővel való, bármiylen elfogadhatatlan viselkedést és saját tudatos, jó példáinkkal, miként álljunk a változások élére.

*****

Anyagunk szerkesztőjének, Pápai Ildikónak saját FB posztjában közzétett szövegét idézzük, mint lényegi esszenciát a témában:

"- aki ismer, talán emlékszik arra, hogy hosszú évek óta, rendületlenül kiállok és szót emelek mindenféle társadalmi és egyéni szintű, erőfölénnyel való visszaélés megfékezése mellett...- legyen az pedofil vagy egyéb szexista (pl. pornográf, bármi prostitúciót éltető, a nőt eszközként használó) irány, családon belüli, izomerővel való uralkodás, verbális vagy médiaerőszak (a direkt-reklámokat is ideértve), bármi szellemi agymosás, történelmi hazugságmétely, vagy a hajléktalanok lenézése, védtelen állatok gyötrése, növények kiirtása, a betegjog semmibevétele, miként a Föld erejének és ajándékainak kiaknázása, bármi kiszolgáltatott helyzettel való üzleti, anyagi, politikai spekuláció...- és igen, benne persze vaskosan megkérdőjelezem a lányok és nők, mint az évezredek óta "lesajnáltan kihasznált", a patriarchális irányítottság okán, legálisan másodrangúvá fokozott réteg helyzetét is.
Talán emlékeztek, hányszor, de hányszor írtam ki ide is, sokszor és hiába, hogy "Vétkesek közt cinkos, aki néma", mindig arra várva, azt keresve, hogy egyszer majd összeadódnak a nemes hangok, miközben találhatunk olyan férfiakat is ügyeinknek, akik az erejüket arra használják majd, amire az való és élnek is vele élharcosokként.
De legalább csak egyet, komolyat, aki felismeri és BEISMERI, hogy igen, csak a saját ösztön-erejükön URALKODNI képes URAK, mint ettől hiteles, így MÉLTÓ módon kommunikálók tudnak majd merőben hatni férfitársaikra, mert a nők szava - dacára a sokféle hírportálnak, blognak, sajtónak, médiumoknak -, még ma sem ér annyit, mint az övék. (Millió példa igazolja, és mindkét oldal tudja, mi az arány.)
De hála az Égnek, hogy ma - bár, még csak egyelőre a neten :) -, de találtam végre egy értő és érző, logikusan és tisztán gondolkodó erőt a maszkulin oldalról. (- miközben persze, látom ám körben, kik azok, akik egyre bátrabban közelítenek már ehhez a szinthez ;) .
Szóval nagyon remélem, hogy őt nem fogják a többiek lecsitítani és lesajnálni azzal a cinizmussal, hogy "ugyan már mucika, talán csak nem kisebb és ettől savanyúbb a női tőkén a fürt?" (Értsd, a nő nem tökös mert golyó nélküli.. :O .)

Mert jóval többről van itt szó...- GLOBÁLIS MORÁLIS VÁLSÁG van, és mint ilyen, ez MINDENRE, MINDENHOL képes kihatni... - az atomfenyegetettségtől az ökoszisztéma összeomlásáig. Nagyon remélem, jó irányban is elindul végre valami ébredés, így kitartóan, hittel telve, továbbra is azt kívánom, legyen ez a szemlélet a követendő "trend", hátha még helyre áll a rend...- is..."

*****
Ha tetszett a videó és kedves Látogatónk úgy érzi, megosztaná azt közösségi oldalán is, megteheti azt a fenti, jelenlegi link beillesztésével -
http://www.napszikra.hu/aktual/a-nok-elleni-eroszak-ferfiak-ugye-is
vagy akár a Napszikra Stúdió YOUTUBE oldaláról .

Ha szeretné velünk vagy másokkal is megosztani kapcsolódó véleményét, bejelentkezés után, írhat számunkra a fenti, youtube vidófelületen, vagy akár itt a poszt alatt, miként facebook oldalunon át is, amelyet ITT talál.

*****

Kapcsolódó írásaink és aktuális programjaink:

* NŐI ÖNBECSÜLÉS-fejlesztő, kiscsoportos STÍLUSTRÉNING indul februárban...

* Az ÉRINTÉS HIÁNYÁNAK hatásairól...

* Az ego, vagyis a "kisén" önvédő mechanizmusainak működéseiről...