A NŐK ELLENI ERŐSZAK A FÉRFIAK ÜGYE IS!

"A NŐK ELLENI ERŐSZAK
A FÉRFIAK ÜGYE IS!"

- vallja J. Katz előadásában,
de hogy miért látja így?

Azt igen hitelesen és alaposan kifejti
férfiak és nők számára egyaránt...

A családon belüli erőszakra és a szexuális zaklatásról azt hisszük, hogy az csak a nők problémája. Ebben a merész és őszinte előadásban Jackson Katz rámutat arra, hogy ezek valójában férfi dolgok (lennének) és hogy az ilyen viselkedés, miként kapcsolódik a férfiasság definíciójához. Felhívás valamennyiünk számára, nőknek és férfiaknak, hogy miért álljunk ki jogos jogainkért és utasítsuk el az erővel való, bármilyen elfogadhatatlan visszaélést, viselkedést és saját, tudatos jó példáinkkal álljunk a változások élére.

*****

Anyagunk szerkesztőjének, Pápai Ildikónak saját FB posztjában közzétett szövegét idézzük a témában:

"- hosszú évek óta, rendületlenül kiállok és szót emelek mindenféle társadalmi és egyéni szintű, erőfölénnyel való visszaélés megfékezése mellett...- legyen az pedofil vagy egyéb szexista (pl. pornográf, bármi prostitúciót éltető, a nőt eszközként használó) irány, családon belüli, lelki- vagy izomerővel való eluralás, verbális vagy médiaerőszak (a kéretlen direkt-reklámokat is ideértve), bármi szellemi félrevezetés, történelmi hazugságmétely, vagy a hajléktalanok lenézése, védtelen állatok gyötrése, növények kiirtása, a betegjog semmibevétele, miként a Föld erejének és ajándékainak kiaknázása, bármilyen kiszolgáltatott helyzettel való visszaélés, üzleti, hatalmi, politikai spekuláció...- és igen, benne persze megkérdőjelezem a lányok és nők, mint az évezredek óta "lesajnált, kihasznált, háttérbe tett", a patriarchális irányítottság okán, legálisan másodrangúvá fokozott réteg mibenlétét is.
Hányszor, de hányszor írtam le, sokszor és hiába, hogy "Vétkesek közt cinkos, aki néma", mindig arra várva, azt keresve a témában, hogy egyszer majd összeadódnak a kérdő hangok, miközben találhatunk olyan férfiakat is ezen ügyeknek, akik az erejüket arra használják majd, amire az való és élnek is vele élharcosokként.
Olyat, aki felismeri és BEISMERI, hogy igen, csak a saját ösztön-erejükön URALKODNI képes URAK, mint ettől hiteles, így MÉLTÓ módon kommunikálók tudnak majd érdemben hatni férfitársaikra, mert a nők szava - dacára a sokféle hírportálnak, blognak, sajtónak, médiumoknak -, még ma sem ér annyit sajnos, mint az övék. (Millió példa igazolja, és mindkét oldal tudja, mi az arány.)
De hála az Égnek, hogy ma - bár, még csak egyelőre a neten :) -, de találtam végre egy értő és érző, logikusan és tisztán gondolkodó erőt a maszkulin oldalról. (Miközben persze, látom olykor, kik azok, akik egyre bátrabban közelítenek már ehhez a szinthez.
Szóval nagyon remélem, hogy őt nem fogják a többiek lecsitítani azzal a cinizmussal, hogy "ugyan már Mucika, talán csak nem kisebb és ettől savanyúbb a női tőkén a fürt?" (Értsd: a nő nem tökös mert golyó nélküli.)

Mert jóval többről van itt szó...- GLOBÁLIS MORÁLIS VÁLSÁG van, és mint ilyen, ez MINDENRE, MINDENHOL képes kihatni, az atomfenyegetettségtől az ökoszisztéma összeomlásáig. Nagyon remélem, jó irányban is elindul végre valami ébredés, így kitartóan, hittel telve, továbbra is azt kívánom, legyen ez az alábbi előadásban látott szemlélet a követendő "trend", hátha még helyre áll a rend...- is..."

*****- és még egy elég kivételes videólenyomat arról, hogy gyakran, még ma is, miként viszonyulnak férfitársaságok a női minőséghez: (18+)

https://www.youtube.com/watch?v=op590FTOK7A


Fontosnak véli a témát? Úgy érzi, megosztaná a fentieket közösségi oldalán is? Megteheti jelen oldalunk linkjének beillesztésével:
http://www.napszikra.hu/aktual/a-nok-elleni-eroszak-ferfiak-ugye-is

vagy elküldheti azt a Napszikra Stúdió YOUTUBE oldaláról .

Ha szeretné velünk vagy másokkal is megosztani kapcsolódó véleményét, bejelentkezés után, írhat számunkra a megadott youtube vidófelületen, vagy akár itt a poszt alatt, miként facebook oldalunon át is, amelyet ITT talál.

---------------------------------------

Kapcsolódó írásaink és aktuális programjaink:

* NŐI ÖNBECSÜLÉS-fejlesztő, kiscsoportos STÍLUSTRÉNING indul februárban...

* Az ÉRINTÉS HIÁNYÁNAK hatásairól...

* Az ego, vagyis a "kisén" önvédő mechanizmusainak működéseiről...