A földi, de örök ANGYALI ÉRZÉS...

 Szívből kívánunk minél több szeretetteljes
ÖLELÉST mindenkinek, mert segít, gyógyít,
sok erőt ad és amelynek mérete mindig,
mindenkire egyaránt illik

"nap - mint NAP"!


" A szeretet két embert gyógyít meg:
azt, aki adja, és azt, aki kapja." 
(Karl Menninger)


Két ember között egy átlagos ölelés hossza kb. 3-4 másodperc, de az érzelmi reakciókat kutatók valami érdekeset fedeztek fel ennek kapcsán: ha az ölelés kb. 20 másodpercig, vagy ennél tovább tart, akkor már mély terápiás hatása van a testre és a lélekre egyaránt ennek az érintkezésnek.

A jelenség oka, hogy a jó ölelés egy oxytocin nevű hormont termel, szabadít fel, amit “szerelmi hormon”-nak is neveznek. Ennek az anyagnak számos előnye van a fizikai és mentális egészségünkre nézve egyaránt.


Az oxytocin többek között: segít ellazulni, biztonságban érezni magunkat, valamint félelmeinket és szorongásainkat is csillapítja. Ezt a nyugtató, természetes anyagot ingyen kapjuk az Élettől, amikor valaki a karjaink között van, gyereket dédelgetünk, kellemes szőrzetű állatot simogatunk, a partnerünkkel összebújva táncolunk, vagy egyszerűen csak barátunkat karoljuk át.

Nos?  Szeretnénk ezt gyakran átélni? Akkor adjuk meg másnak is... - igyekezzünk mielőbb megölelni valakit akár 20 másodpercig, majd raktározzuk el az élményt, illetve osszuk meg másokkal is, hogy egyre több embernek lehessen ilyen örömben is része!            

(Pietro Canonica: L'Abisso 1909)


Az alábbi, kisebb képgyűjteménnyel kívánjuk minden élőnek, hogy a megt
artó, erősítő és oldó energiájú ÖLELÉS élményében, bőven legyen része mindenkinek!
Mert ha szerető ölelésben élünk, a fizikai állapotunk és lelki erőnk is szó szerint, jó karban lesz, így mentális teljességünk, vagyis EGÉSZ-ségünk egyensúlyát nehezen ingathatja meg bármi nehézség, probléma.

Ami jön, azt fogadjuk, ami megy, azt engedjük...- de "legyen kéznél" nálunk ez az anyagiaktól független, bármikor átadható ajándék úgy mások,
mint önmagunk épülésére!(Forrás: Internet  - a kutatási anyag szerzője ismeretlen -
A Napszikra összeállítást szerkesztette: Pápai Ildikó művészetterapeuta a Facebook Élménysziget képeinek felhasználásával)

(A honlapunkon megjelenő írások, mint szellemi tulajdonok, mindenkor csak a szerzők előzetes engedélyével tehetők közzé bármely más online vagy egyéb fórumokon, és kizárólag csak a pontos forrásmegjelölés feltüntetésével.) Napszikra Stúdió Bp. 2010-2018 ©

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK:

A 2017-es év visszatekintő numerológiai prognózisa...

A LÉLEK CSATORNÁI - A SZERETENYELVEK...

(A honlapunkon megjelenő írások, mint szellemi tulajdonok, mindenkor csak a szerzők előzetes engedélyével tehetők közzé bármely más online vagy egyéb fórumokon, és kizárólag csak a pontos forrásmegjelölés feltüntetésével.) Napszikra Stúdió Bp. 2010-2018 ©